monitorizarea culturilor din satelit

Soluții/ Monitorizarea satelitară

Identifică și evaluează starea de sănătate & stresul hidric al plantelor

Ai acces la imagini satelitare actualizate zilnic pentru a verifica 

  • starea de sănătate a culturilor tale, 
  • stresul hidric al plantelor, 
  • modul de evoluție al acestora.
 
Monitorizează culturile tale de la distanță cu soluția AGROGIS disponibilă în aplicație, atât pe desktop, cât și pe mobil. 
Fii mereu informat și ia cele mai bune decizii pentru ferma ta.

Accesul la imaginile satelitare se face pe baza unul abonament în aplicația AGROGIS de monitorizare și gestionare a fermei.

Imagini satelitare disponibile în soluția de monitorizare a AGROGIS

Landsat 8/9

Sentinel-2

Planet Scope

Care sunt avantajele în a utiliza imagini satelitare pentru monitorizare?

  • Ai imagini satelitare actualizate zilnic
  • Detectezi și evaluezi stării de sănătate a culturilor agricole de la distanță
  • Monitorizarizezi și identifici zonele afectate de boli, dăunători sau deficiențe nutriționale.
  • Optimizezi resursele și reduci costurile
  • Identifici și localizezi variațiile de umiditate și stres hidric în cadrul fermei.
  • Identifici și localizezi zonele de creștere intensă sau degradare a culturilor.

Indici pentru monitorizarea culturilor agricole în aplicația AGROGIS

Indexul Normalizat Diferențial al Vegetației (NDVI) este un instrument cheie pentru tine, dezvăluind starea de sănătate a culturilor tale.

NDVI este ghidul tău rapid pentru identificarea zonelor problematice din câmpurile tale.

Utilizarea sa eficientă va permite intervenții în timp util, conducând în cele din urmă la îmbunătățirea productivității.

Mai multe detalii în aplicație.

Indexul Normalizat Diferențial al Umezelii (NDMI) te ajută să înțelegi condițiile legate de stresul hidric în culturile tale.

NDMI îți permite să iei măsuri proactive pentru a gestiona stresul hidric în culturile tale, ajutându-te să îți îmbunătățești randamentul general și să economisești resurse.

 

Indexul Modificat de Vegetație Ajustat la Sol (MSAVI) te ajută să înțelegi stadiile de creștere ale culturilor tale.

Utilizând MSAVI, puteți urmări eficient etapele de creștere ale culturilor dvs. și puteți lua decizii informate pe baza acestora.

Indexul NDRE oferă informații despre sănătatea și maturitatea culturilor tale, în special despre conținutul de clorofilă, care este vital pentru creșterea plantelor.

NDRE te poate ajuta să identifici zonele problematice din câmpul tău și să iei măsuri corespunzătoare înainte să fie prea târziu. Utilizarea NDRE poate susține eficient luarea deciziilor în activitățile de sezon târziu, cum ar fi irigarea precisă, fertirigarea și fertilizarea la rată variabilă.

NDWI sau Indexul Normalizat Diferențial al Apei ajută la detectarea zonelor de inundații sau de îmbibare cu apă a culturilor tale.

Utilizând NDWI, poți localiza exact locurile inundate sau băltirile de apă, permițându-ți să iei măsuri în timp util pentru a-ți proteja culturile.

Indexul de evapotranspirație (ET) este un instrument valoros pentru tine ca fermier sau practicant agricol. Folosind imagini de satelit Sentinel-2, îți permite să detectezi și să analizezi variațiile nivelurilor de evapotranspirație în câmpurile tale cu mare precizie. Evapotranspirația reprezintă procesul prin care apa este transferată de la pământ la atmosferă prin evaporare de pe sol și alte suprafețe și prin transpirația plantelor.

Înțelegerea evapotranspirației este esențială pentru operațiunile tale agricole, deoarece oferă informații despre utilizarea apei și nivelurile de stres la plantele tale. Acest script te ajută să identifici deficitele potențiale de apă care ar putea duce la probleme în dezvoltarea plantelor și, în final, ar putea afecta randamentul tău.

Cere o ofertă personalizată

La AGROGIS, suntem dedicați să îți punem la dispoziție cele mai avansate și eficiente soluții pentru fermă. Poți personaliza experiența ta cu noi și poți cere oferte pentru unul sau mai multe dintre produsele noastre de top.

Noi înțelegem că alegerea echipamentului potrivit poate fi o decizie dificilă. Echipa noastră de specialiști este aici pentru a te ajuta să iei cele mai bune decizii pentru fermă. Cu ani de experiență în agricultura de precizie, suntem gata să împărtășim cunoștințele noastre și să te ghidezim în direcția corectă.

Cu AGROGIS, nu ești doar un client – ești partenerul nostru în dezvoltarea unei agriculturi de precizie. Contactează-ne astăzi și lasă-ne să te ajutăm să îți realizezi viziunea pentru fermă.

#AGROGIS – Partenerul tău în Agricultura de Precizie.